traian basescu vladimir putinScena politica romaneasca este din ce in ce mai agitata, aproape ca valurile ei ajung din urma valurile scenei geopolitice internationale care au in prim plan situatia din Ucraina. Cand un presedinte ca Vladimir Putin face, in interval de 72 de ore, tot felul de afirmatii, de la „Rusia nu se teme de nimic”, pana la „Daca am vrea, am ocupa Kievul in mai putin de 48 de ore”, lucrurile acestea iti dau de gandit. Si, inaintea acestor declaratii, a un presedinte, precum Traian Basescu, care face, la randul lui, tot felul de declaratii nepotrivite. Dar apogeul declaratiilor pe teme internationale nu sunt un subiect nou pentru presedintele nostru jucator, aflat la final de mandat. Apogeul a fost cu multi ani in urma, cand a decalarat ca „Marea Neagra este un lac rusesc”. Pe atunci i-au trebuit cojones ca sa faca o astfel de afirmatie, o afirmatie care i-a adus un val mare de popularitate, aratand ca presedintelui nostru nu ii este teama de nimic, ca este un mare lider politic. Dar asta a fost doar o miscare de imagine, pentru ca noua, romanilor, ar trebui sa ne tremure nadragii gandindu-ne ca rusii ar putea veni peste noi. Si ce daca suntem membri NATO, credeti ca in cazul unei agresiuni militare NATO va raspunde in secunda 2? Ca britanicii sau olandezii nu au ce face cu fortele lor armate si, in principal, cu soldatii, si sa ii trimita, cu rapiditate pe un front strain pentru o cauza care nu este a lor decat intr-o foarte mica masura, consfintita printr-o alianta? Nu dragilor, in realitate lucrurile nu sunt asa.

Iar Traian Basescu a mai facut, si la finalul saptamanii trecute, cateva declaratii contradictorii: seara vine cu o declaratie cum ca in Ucraina situatia este sub control, iar a doua zi sa apara din nou in fata camerelor si sa isi arate ingrijorarea fata de turnura pe care o ia situatia de la granita noastra. Presedintele nu poate juca doar dupa cum il doare capul, si mai mult ca sigur, in noaptea aceea a primit un telefon de la cineva cu rand inalt la nivel international care probabil i-a recomandat ceva medicamente pentru hemoroizi pentru ca in afara de mancarimi, altceva nu cred sa il mane se faca astfel de declaratii. Mancarimi si inconstienta. Si e rau daca te mananca, s-ar putea sa vina altcineva sa te scarpine, iar atunci nu iese bine deloc.

Este exact ca in cunoscutul banc cu limbrici:

La doctor vine un pacient cu dureri in furca pieptului. Dupa consult:
Medicul: – E clar ! Ai limbrici.
Ii face reteta si pleaca omul la farmacie.
Urmatorul pacient vine cu dureri de stomac. Acelasi consult, concluzia:
– E clar ! Ai limbrici.
Urmatorul pacient vine cu dureri abdominale. Acelasi diagnostic, limbrici.
La un moment dat vine un pacient schiop. Dupa consult, medicul:
– Domnule, dumneata ai limbrici.
Pacientul:
– Cum !? Pai eu am venit ca mi-am rupt piciorul !
– Si cum anume ti-ai rupt piciorul ?
– Am vrut sa reglez antena TV de pe casa, m-am dezechilibrat si am cazut.
– Pai vezi? Ti-am spus ca ai limbrici. Ce te-a mancat in fund sa te urci pe casa?

Pentru toata clasa politica romaneasca nu putem recomanda decat doua tratamente (in afara de camera de gazare): fie tratamentul pentru limbrici, fie tratamentul pentru hemoroizi. Poate asa se vor mai indrepta lucrurile si vom avea un trai mai bun si linistit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *