Unde stai cand vizitezi Bucurestiul?

Posted on

Citeam zilele acestea un articol laudativ la adresa Romaniei bazat pe un reportaj realizat de o televiziune din Franta. Francezii aminteau putin de isoria tarii si aducea in discutii patru orase turistice si cu potential turistic la fel ca marile orase din lume. Cele patru orase sunt  Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Sibiu. Sibian prin adoptie fiind sunt perfect de acord cu lista, mai ales ca am inceput sa iubesc toata Transilvania. Doar ca din toamna aceasta mi-am schimbat parerea si despre Bucuresti.

Pana acum o luna si ceva experientele mele cu Bucurestiul nu m-au facut sa idnragesc orasul. L-am vazut dintotdeauna ca pe Capitala Romaniei, un oras mare, aglomerat si murdar. Mi-au placut localurile  pe care le-am vizitat (poate) mai mult decat trebuia. Dar abia la ultima vizita am facut altceva cu timpul meu: m-am plimbat prin parcuri (Herastraul chiar m-a impresionat), am batut Centrul Vechi dintr-un capat in celalalt si am ramas fascinat de bisericutele ascunse pe dupa terase, dar si Pasajul Macca-Villacrosee, Muzeul de Istorie Nationala „Grigore Antipa”, zecile de cladiri  din secolul XIX si multe alte locuri si institutii. E si normal, e Capitala.

Infrastructura si infrastructuri

Si nu a fost o surpriza pentru mine, cum  a fost pentru altii, faptul ca Bucurestiul nu a fost desemnat Capitala Culturala Europeana in 2021. Asta pentru ca am inteles competitia. Daca in primele editii au fost numite capitale culturale europene chiar capitale ale unor tari vestice, imediat dupa s-a schimbat strategia si a inceput sa conteze mai mult potentialul: Capitala Culturala Europeana au fost numite orase mai mici, cu potential turistic si cultural, dar care inca nu au infrastructura necesara pentru acest demers. Asa a fost si cazul Sibiului: din 2007 numarul de evenimente culturale este in continua crestere, la fel si numarul turistilor. Bucurestiul nu are nevoie de o asemenea distinctie pentru ca este un oras care chiar are infrastructura necesara.

Cand auzi ca o in Romania urmeaza sa fie un mare concert sunt doua posibilitati: sa fie in Bucuresti (cele mai mari sanse) sau in Cluj-Napoca.

Unde te poti caza cand vizitezi Bucurestiul?

Faptul ca Bucurestiul este un oras pe care nu ai cum sa nu il vizitezi e clar. Fie ca vii pentru concerte, pentru muzee, institutii sau orice altceva, trebue sa te cazezi undeva in Bucuresti. Nu intodeauna merge smecheria cu „imi sun fostul coleg din facultate” ca anii au trecut, iar colegul, intre timp, a devenit sot si tata si nu prea mai merge deranjul. De aceea cred ca cel mai indicat loc pentru a te caza este sa cauti o garsoniera in regim hotelier in Bucuresti.

Spun de garsoniera in cazul in care esti tanar si vii singur sau cu prietenul / prietena. Daca esti cu familia poti inchiria in regim hotelier apartamente cu 2 sau cu 3 camere. Locatiile, fie ca e vorba de garsoniere sau apartamente, sunt mobilate si complete utilate, gata sa va ofere tot ce va este necesar pentru a va simti ca acasa. Firmele care se ocupa cu aceste inchirieri sunt gata sa va asigure suportul pentru cerinte suplimentare.

Diferenta majora intre a sta cazat la hotel si a sta cazat la o garsoniera in regim hotelier in Bucuresti vine din faptul ca hotelul nu va fi niciodata destul de intim, pe cand garsoniera in regim hotelier va fi cat mai aproape de ideea de „acasa” care sa va asigure confortul necesar.

Cateva exemple

  •  Garsoniera in regim hotelier Uptown45

Garsoniera are o amplasare buna, in centrul Bucurestiului, la etajul 7 al unui bloc construit si dat in folosinta in anul 2015. Este complet mobilata si utilata la cele mai inalte standarde pentru a oferi oaspetilor sai intimitatea si functionalitatea si linistea de care acestia au nevoie.

garsoniera-in-regim-bucuresti1

Locatia este decorata in culori naturale, cu un accept puternic pe culoarea verde atat cat sa ofere spatiul perfect pentru odihna si relaxare pentru orice turist aflat intr-o calatorie in scop de afaceri sau in scop personal, dar poate si unei persoane care s-a relocat in Bucuresti.

Camera este spatioasa si luminoasa, cu ferestrele inalte incadrate de draperii menite sa opreasca razele de soare si sa creeze o atmosfera intima. De asemenea, camera principala este amenajata cu un pat dublu confortabil, cu o comoda TV, dulap pentru haine, cuier si oglinda

  • Garsoniera MOSILOR1 regim hotelier in sector 2

Garsoniera este situata la etajul 1 al unui bloc construit si dat in folosinta in anul 2011, locatia oferita spre inchiriere in regim hotelier este mobilata si utilata complet, pregatita sa ofere un confort sporit oaspetilor sai.

garsoniera-in-regim-bucuresti2
Garsoniera ofera o camera de zi spatioasa, mobilata cu un pat dublu si doua noptiere, comoda TV, spatiu de relaxare cu masuta si 2 fotolii. Perdelele si draperiile asigura intimitatea necesara pentru ca garsoniera are orientare spre strada Mihai Eminescu si beneficiaza de geamuri mari, luminoase.

Camera spatioasa comunica direct cu bucataria deschisa care este utilata si functionala: spatii de depozitare, plita cu gaz, cuptor, frigider, masa cu scaune. Baia este amenajata cu cabina de dus, grup sanitar, lavoir cu oglinda.

  • Garsoniera Hyperion regim hotelier in Bucuresti

Garsoniera Hyperion este o garsoniera moderna, amenajata intr-un mod functional si prietenos. Este situata intr-un bloc construit in anii ’90 aflat pe unul dintre cele mai importante bulevarde ale capitalei. Cu toate acestea, garsoniera are vedere pe spate si asigura in acest fel linistea atat de necesara intr-un oras aglomerat precum Bucurestiul.

garsoniera-in-regim-bucuresti3
Garsoniera ofera oaspetilor sai o atmosfera vesela, prietenoasa si functionala. Este semidecomandata, intrarea in camera principala si in restul incaperilor facandu-se prin holul de la intrare.Camera principala este amenajata astfel incat sa ofere spatiul ideal pentru odihna si pentru relaxare. Patul dublu, de mari dimensiuni, este confortabil si este acompaniat de prezenta unui fotoliu comod, a unei masute pentru cafea si a unei mici biblioteci. Camera este intima, iar draperiile care incadreaza armonios ferestrele iti permit sa jonglezi cu lumina naturala care patrunde in incapere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *