Vremea in Iasi pe 10 zile

Posted on

O perioada din existenta mea am fost editor la o retea de site-uri. Unul dintre site-urile de care ma ocupam era bazat pe prognoze meteo si stiri din acest domeniu (fenomene meteorologice, avertizari si atentionari meteo). Atunci m-am familiarizat atat cu terminologia, cat si cu intepretarea datelor, astfel incat sa stiu cum va fi vremea a doua zi. De ce este importanta prognoza meteo? Din mai multe motive, toate fiind practice. Pornind de la prognozele pe perioade de timp mici care te ajuta sa stii cu ce sa te imbraci cand mergi la munca sau sa stii sa ai un fular si o caciula la tine pentru ca urmeaza sa fie frig atunci cand te intoric de la serviciu, pana la prognozele pe termen lung si mediu care te ajuta sa iti planifici vacanta si concediul sau cate te ajuta la diverse lucrari (de la cultivatul pamantului la a stabili etapele pentru constructia unei case, spre exemplu).

Locuiești in Iasi si vrei sa stii cum va fi vremea in urmatoarele 10 zile? Afla prognoza Meteo pe Vremea-Iasi.ro. Cum se realizeaza prognoza Meteo pe Vremea-Iasi.ro? Simplu (si nu prea): prognoza pentru Iasi se realizeaza strangand o cantitate  semnificativa de informatii de la sursele principale de predicite a vremii,  statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Iasi. Avand toate aceste date, se prognozeaza vremea pentru o perioada de 10 zile, prognoza facandu-se nu doar pentru fiecare zi din acest interval, ci si pentru fiecare ora a zilelor din acest interval de timp.

Astazi, marti, 24 noiembrie 2015, spre exemplu, cerul va fi innorat, iar sansele de precipitatii sunt de 20% (cel mai bine este sa nu uitati umbrele acasa). Temperatura minima va fi de 3 grade Celsius, iar maxima de 5 grade Celsius (temperaturile sunt mici, dar obisnuite pentru aceasta perioada a anului, dar asta nu inseamna ca nu este bine sa aveti hainele groase, fularul si manusile pregatite). Vantul va adia cu o adiere usoara de 5.10 klometri pe ora, din directia Est-SudEst, iar presiunea atmosferica fa fi de 769.19 milimetri coloana de mercur.

Nici miercuri vremea nu va fi mult schimbata: va fi innorat, minima va fi de 2 grade Celsius, iar maxima de 4 grade Celsius si vor fi sanse de precipiatii toata ziua, doar in intervalul orar 11-17 soarele va fi pe cer (sanse mari de curcubeu). Joi va fi innorat toata ziua, iar temperaturile se vor situa intre 2 grade Celsius (minima) si 4 grade Celsius (maxima). Vineri minima creste putin, la 3 grade Celsius, dar maxima ramane de 4 grade Celsius, sunt sanse mari de ploaie in timpul zilei, pana la orele 14.Sambata temperaturile cresc usor (4 grade Celsius va fi minima si 6 grade Celsius maxima), dar va ploua toata ziua. Duminica, la fel, sunt sanse sa ploua toata ziua, iar temperaturile se vor incadra intre 2 grade Celsius (minima) si 6 grade Celsius (maxima). De luni iese soarele, dar temperaturile raman mici, marti (1 decembrie) sunt sanse mici de ploaie dimineata, miercuri scad tempeaturile(minima va fi de minus 3 grade Celsius, maxima va fi de 3 grade Celsius), iar joi situatia nu se va schimba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *