parlamentarii in vizita la aeroportul international iasiZece parlamentari ieseni au raspuns afirmativ invitatiei Presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, de a vizita santierul de la Aeroportul International Iasi. Acestia au laudat eforturile depuse de Consiliul Judetean pentru realizarea celui important proiect al Iasului. „Astazi am adresat o invitatie tuturor parlamentarilor ieseni de a ma insoti pentru a vedea stadiul lucrarilor de la Aeroport. De cateva zile munca a fost reluata, nu am avut precipitatii, iar acum s-a ajuns ca pe santier sa lucreze 60 de camioane si 45 de utilaje. Peste trei saptamani numarul acestora se va dubla. In prezent santierul Aeroportului Iasi este cel mai mare din Romania. Ca densitate de utilaje pe kilometru patrat cred ca intrece si santierele autostrazilor, pentru ca acolo sunt multe utilaje, dar sunt raspandite. La Iasi graficul de lucrari este devansat. Contractul prevede ca in iulie 2015 sa fie gata toata pista, dar noi vom munci si o vom livra in luna decembrie. Aeroportul Iasi este locul si proiectul prin care speram sa atragem cat mai multi investitori care sa creeze noi locuri de munca in Iasi”, a declarat Cristian Adomnitei.

Cristian Adomnitei a adaugat ca in curand lucrarile vor fi efectuate inclusiv pe timpul noptii. „Din luna aprilie se va lucra si noaptea. Aceasta este singura cale prin care putem termina mai rapid lucrarile la Aeroport. Intre ora 23.00 si ora 6.00, adica intre aterizarea ultimului avion si plecarea primului avion, vor fi 7 ore de munca fara restrictiile cauzate de aterizari si decolari. Utilajele care vor fi aduse pe langa cele existente deja pe santier sunt cele care vor participa la ultimele lucrari de forta, atunci cand cele doua piste, cea noua si cea veche, se vor intalni”, a adaugat Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In luna decembrie a anului trecut Consiliul Judetean Iasi a depus o cerere de finantare europeana pentru dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi. Proiectul are o valoare totala de 57,5 milioane de euro, obiectivele majore propuse a fi realizate fiind proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri (contract aflat in derulare), extinderea suplimentara a platformei parcare aeronave si constructia unui nou terminal de pasageri, de trei ori mai mare decat cel existent. Proiectul a fost declarat eligibil de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial – Transport, urmand ca, in curand, dupa avizul Comisiei Europene, sa fie semnat contractul de finantare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *